At rejse med børn

At flyve med en baby på 3-4 måneder

At flyve med en baby på 3-4 måneder

Tanken om flere timer med en baby på et fly kan stresse de fleste og vi har da også fået nogle kommentarer med på vejen af andre forældre, der bliver helt stresset på vores vegne over at skulle på en længere flytur.

Jeg synes der er meget forskel på at rejse med en baby på 3,5 måned og 1 år, især når det kommer til at skulle ud og flyve. Jeg har tænkt mig at skrive nogle indlæg passende til de aldre Louis har haft på vores flyvninger i forhold til fordele og ulemper.

Jeg synes faktisk det er meget overskueligt at rejse med en lille baby, men jeg synes også der altid er nervøsitet forbundet med det. For hvad nu hvis ……… 7-9-13 så har vi været meget heldige på vores flyvninger.
For os gælder det lidt, at jo bedre forberedt vi er, jo mindre stresset er mor og far og så der altså bare større chance for turen bliver en succes.

Forberedelser der kan hjælpe til en god flyvning

– Tidspunktet i rejser på
– Baby’s “mad”
– Selv at være frisk og udhvilet – det er ofte lig mere overskud
-At pakke, så det i har brug for at nemt at komme til

For vores vedkommen er nat flyvninger det bedste, især fra 6 mdr og op. Det er forbundet med naturlig ro og søvn, og så kan man også selv få hvilet sig. Hvis det ikke har været muligt at bestille bassinet, at man ikke har været heldig at få et ekstra sæde og derfor skal sidde med barnet på skødet, så for guds skyld husk at få tisset af. Det kan være en lang tur, med en sovende baby på skødet og samtidig være tissetrængende. For det sidste man har lyst til er at risikere at vække baby. Jeg taler af erfaring. Aldrig har jeg holdt mig så længe, men barnet sov og der var ro.

Amning eller flaske

Begge ting fungere fint på et fly. Jeg ammede Louis 95% på det tidspunkt vi tog til Florida, men nogle gange måtte jeg supplere med en flaske. For det var ikke altid jeg havde mælk nok. Et enkelt måltid der blev skippet, kunne tydeligt mærkes på mælkeproduktionen. Så for at være på den sikre side, havde vi nødforsyning med. Vi pakkede altså

-flaske med koldt (kogt) vand
-thermoflaske med kogt vand
-MME pulver afmålt i bøtte
-håndsprit (det har jeg nu altid med)
manuel bryst pumpe

Brystpumpen var med fordi jeg har været angst for at få brystbetændelse. Jeg har flere veninder der lige pludselig har fået det og her hjælper en pumpe altså godt, når brystet skal tømmes helt. De første 5-6 mdr tog jeg ikke længere turer uden enten min manuelle eller elektriske brystpumpe. Heldigvis slap jeg for at få brystbetændelse.

Propper i ørene

Louis er blevet ammet eller har fået flaske når vi letter og lander. Huske ikke at begynde for tidligt, så du pludselig løber tør for væske og ikke har nok til trykket rigtig kommer og mærkes i ørene. Mærk selv godt efter.
Vi har aldrig haft problemer med propper i ørene på Louis, men vi har også altid taget vores forholdsregler.

Underholdning/aktivering

Vi havde taget lidt knitre legetøj og rangler med, men mere havde vi ikke brug for i flyet da Louis var 3-4 måneder. Det er straks en anden sag når de bliver ældre.

Louis yndlings legetøj de første mange måneder – den var altid med på farten.

Hvad nu hvis baby bliver ulykkelig og intet hjælper

Sukkervand – det kan virke beroligende for nogle babyer. Så hvis du er nervøs for turen, så tag evt nogle små plastik sprøjter med, med sukkervand. Det kan altså rede en situation, der er kørt helt af sporet.Bare pas på med ikke at give for meget det kan give diarre.

Opskrift: 200ml vand koges i 5 minutter – Mål 100 ml vand af og bland det med 10 gram sukker – sukkeren skal opløses i vandet. Det skal køles af inden det gives til baby.

Security og babys håndbagage

I alle de lufthavne vi har været i har vi måtte have væsker over 100 ml med når det er til baby, man skal bare være klar på altid selv at skulle smage på det. Vores termokop til kogende vand fylder vi altid først op inde i lufthavnen. Hvis dit barn er under 4 mdr og dermed skal have alt vand kogt inden det skal i flakse (ingen postevand fra hanen), så fyld en ekstra flaske med kogt vand, som så kan køle af. Det ville være stress faktor for mig hvis vi pludselig ikke kunne få kølet en flaske af hurtigt nok.

Der altså ikke noget der hedder vi nøjes med håndbagage længere.

Udover alt det grej jeg allerede har nævnt. Så havde vi pakket dyne, en hue. ekstra tøj og pusletaske (bleer, poser, vådservietter, reperations creme fra a-derma, stofbleer, ekstra sutter) til Louis. Louis får altid uld body og bukser på når vi skal flyve. Det er godt til at hjælpe med at temperere baby og der altså godt gang i airconditionen på et fly. Johas uld/silke tøj, er helt klart en af mine favoritter.
Jeg havde også pakket en ekstra t-shirt til både min kæreste og jeg – gylp kommer altid når man mindst venter det.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *