At rejse med børn

Babyzen YOYO+

Babyzen YOYO+

Så er det blevet tid til at fortælle lidt om vores rejseklapvogn. Den er genial og opfylder det en rejseklapvogn skal, mener jeg.

Klapvognen er udviklet i samarbejde med Babyzen og Air France, og er den første klapvogn skabt til at kunne gå som håndbagage – den skal altså ikke tjekkes ind eller afleveres ved gaten. Du behøver altså ikke efter-tjekke med luftselskabet om den må komme med, hvilket man skal med andre vogne (medmindre de tjekkes ind som bagage).

Som det ses, i Babyzens præsentation i klippet over, så foldes den nemt ud og imponerer altid andre, når vi er i lufthavnen eller på farten. Sammenfoldet er den lige til at have over skulderen som en taske.

Håndbagage i lufthavnen

Idag tillader København lufthavn ikke klapvogne ind i lufthaven, medmindre de er håndbagage størrelse. Altså skal de gå som mål på håndbagage og vægt. Vægten plejer at må være maks 10kg., den afhænger lidt af din billettype og målene maks. 55 x 40 x 23 cm.

Klapvognens fakta

Mål (sammenklappet): 52x44x18cm.
Liggemål: 71cm.
Vægt: 5,9kg.
Alder: Klapvognsdel fra 6 mdr. til 6 år (22kg.)
Der kan også tilkøbes en baby del (YOYO 0+) fra 0-6 mdr.
Pris: 3.199kr. 0+ delen koster 1600kr.

Funktion

Vognen kan klappes sammen og slåes ud, med kun en hånd. Jeg kan altså både have Louis på armen og folde/slå vognen ud eller sammen. Det er altså smart, når jeg rejser alene. Der er påsat en rem, som var det en taske. Så kan man have den overskulderen og hænderne er frie.

Den kompakte sammenklappet vogn passer perfekt i hattehylden på flyet eller toget, eller bag forsædet i bilen. Vi har den altid foran autostolen, hvor benpladsen alligevel ikke skal bruges og så er den altid nem at komme til. Den passer sågar i cykelkurven på min cykel, der ikke den tur den ikke kan komme med på.

Ryglænet på YOYO 6+

Siddestillinger – Vinklen på ryglænet indstilles ved hjælp af en strop bag på vognen, men det kan desværre ikke lægges helt fladt ned (ca. 140 grader vinkel), men næsten og det fungerer fint. Ryglænet kan heller ikke vinkles 90 grader.

Yoyo’en i ligge position

Det er klart et to minusser ved vognen, men selvom jeg synes det mangler, ændre det ikke mit valg, at yoyo’en for os, en rigtig god vogn.

Materiale

Stellet er lavet i aluminium og DuPont plastik. Hjulene er punkterfrie hårdføre plast-hjul. Du vælger imellem et hvidt eller helt sort stel

Hynde og kaleche købes/vælges sammen og kan også købes separat senere hen, hvis man ønsker at skifte farve. Sædestoffet og kaleche er af 49% polyester, 1% nylon og 50% polyurethane skum. (Kan vaskes i maskinen ved 30 grader).

Det kan fås i følgende farver

Kalechen har en lille kighul af plastik øverst, så du kan se ned til barnet, når den er slået ud. Kalechen kan justeres trinløst og går ned til næsten vandret dækning. En lille, men fin kalche. Jeg bruger en UV kaleche, til lurene, så Louis er helt dækket og beskyttet for solen.

Selen 5-punkts sele. Let at bruge og justerbar flere steder så barnet kan spændes behageligt fast.

Styret har én højde på 106 cm og kan ikke vinkles eller justeres. Det er betrukket med et skumlag og lækkert at holde ved. Klapvognen kan betjenes med en hånd.

Hjulene Forhjulene er udstyret med automatisk stabilator så hjulene “låser” når ikke kører på en jævn overflade og derfor lettere kører ligeud i forholde til andre klapvogne med 360grader forhjul.

Fodstøtte Vognen har en lille fodstøtte, til de større børn.

Bremsen låser baghjulene, ved tryk med højre fod. Den kan drille lidt, især hvis den har været med på strande. den virker fint, men hvis du har den med i bussen, så vil jeg anbefale, man lige har en hånd på vognen. For en hård opbremsning klarer den ikke.

Kurv Der er en fin kurv under, som faktisk kan indeholde mere end den lige syner. Du kan komme til den både forfra og bagfra. Derudover har yoyo’en en lille lomme bag ryglåner, med lynlås. God lille detalje

Liggedelen til nyfødte YOYO 0+

Bruges fra 0-6 mdr.

Kæmpe plus er den vender mod forældrene, hvilket jeg ikke synes gør sig gældende ved mange andre små rejseklapvogne.

Tilbehør som følger med vognen

– Lille pose/taske til at opbevare klapvognen i    
– Regnslag

Tilbehør, som kan tilkøbe

Ekstra bagage taske, som kan tage op til 10kg. VI er utrolig glad for vores, når vi er på farten.

Paraply

Paraplyen fås i de samme farver som stoffet på vognen

Kopholder

Kørepose

Benstøtte (kommer i juni 2019)

Myggenet

Søskendebræt

Autostolsadapter

Rejsetaske

Bedømmelse  

En utrolig stabil og brugervenlig vogn. Den minder på ingen måde om en typisk paraply/rejseklapvogn, pga den super gode affjedring. Den dækker vores behov og krav til en rejseklapvogn. Det er en af de dyre rejseklapvogne og hvis jeg skal sige en ting, som jeg synes skulle være anderledes – så er det, at den ikke kan ligges helt fladt ned i ryggen. Prisen og kvaliteten stemmer fint overens.

Jeg kan helt klart anbefale den.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *