At rejse med børn

Copenhagen with kids – Glyptoteket

Copenhagen with kids – Glyptoteket

Fredag i vinterferien gik turen til Glyptoteket. Vi gik fra Holmens Kirke gennem Christiansborg slots plads, hvor vi lige stak hovedet ind i den kongelige stald. Her fik vi et glimt af bagpartiet på en stor, hvid, kongelig hest. Turen må snart gå ind se staldende, de kongelige kareter og de smukke heste. Se mere og billetter og åbningstider her.

Vi gik videre mod glyptoteket, men inden vi skulle ind og være kulturelle og nyde de smukke omgivelser på Glyptoteket, holdt vi stop på kanal-Caféen.

Dansk frokost på kanal-Caféen

Jeg foreslog frokost på sticks’n’sushi, men den blev hurtigt fejet af vejen og min far forslog et rigtig dansk sted med smørrebrød. Det blev Kanal-Caféen og det var noget af en oplevelse. Måske ikke så børnevenligt, men med massere af historie, danskhed og hver bestilling afsluttes med “hvilken snaps kunne du tænke dig?”.

Der er stor chance for at møde en politiker nede i de mørke lokaler. Menuen for mit vedkommen bestod af karrysild og ribbenssteg med rødkål. Stedet kan klart anbefales og om sommeren åbnes der op for udendørs servering helt nede ved kanalen.

Glyptoteket

Så var vi klar til Glyptoteket. Glyptoteket er et kunst museum der ligger inde i centrum af København, stiftet af Carl Jacobsen. Det indeholder to hovedsamlinger:

Den antikke samling
– Nordeuropas største samling af antik kunst (Ægyptisk, græsk, etruskiske og romerske værker).

Den moderne samling
-Fransk og dansk kunst ( værker af Eckerberg, Købke, Monet, van Gogh

Vi fik købt biletter og afleveret vores jakker og tasker. Prisen er 115 kr for voksne og børn under 18 år er gratis. (Piiist – det er helt gratis og tirsdagen).
Det er ikke tilladt at have jakker og store tasker med ind og selvom jeg kun havde pakket en ble og nogle servietter i et lille net, skulle det over i en gennemsigtig plastik pose inden vi måtte komme ind på glyptoteket.

Børnevenligt og så alligevel ikke

Der var massere klapvogne, der stod klar ved indgangen som vi kunne låne. Det er ikke tilladt at have sin egen hverken klapvogn eller barnevogn med rundt. Den skal stilles foran eller lige ved indgangen til Glyptoteket.
Det er i det hele taget lidt besværligt at komme rundt med en klapvogn pga. alle de trapper og niveau forskelle. Bygningen er fredet og det er derfor ikke muligt at gøre stedet nemmere tilgængeligt for både gangbesværet og klapvognsbrugerne. Så får man tilgengæld nogle stærke arme eller børnene noget gang eller kravle træning.

Vinterhaven

Vi holdt pause mellem de forskellige dele og udstillinger i vinterhaven. Her er så hyggeligt og smuk. Jeg er sikker på, at hvis det stod til Louis, så havde det været fint hvis var bare havde været der og hvis han havde fået lov til at komme ned i bassinet med guldfisk.

Ud mod den dejlige vinterhave er en lille cafe og hvis vi ikke havde haft maverne fulde, var vi nok blevet fristet til kaffe og kage.

Vi havde en dejlig eftermiddag på Glyptoteket og det kan klart anbefales, hvis du skulle ligge vejen forbi København eller som Louis og jeg har lyst til at være turist i egen by og nyde alle de flotte steder København kan tilbyde.

Næste weekend har vi næsten ingen planer og hvis vejret er godt, så tror jeg vi skal ud og gå en tur. Måske vi skal slutte af i De Kongelige Stalde og få øvet heste lyde med Louis.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *