At rejse med børn

Forlænget weekend i Holland

Forlænget weekend i Holland

Det var en lidt anderledes ferie vi var på denne gang. Normalt har jeg altid styr på, hvad der skal ske og planlagt hvad vi skal ud og se. Det havde jeg ikke denne gang, for vi skulle besøge Louis’ Farfar, som er flyttet ned til sin hollandske kæreste i Den Helder, 50 minutters kørsel nord for Amsterdam. Det ville altså sige vi havde personlig guide hele weekenden, ikke dårligt.

Vi landede i Amsterdam Schiphol lufthavn (Amsterdam Schiphol Airport) og vi var heldige at der stod to med danske flag og ventede på os i ankomst hallen og en bil på parkeringspladsen. Så det var easy peasy.

Så heldig er man sjældent når man er på ferie, der er derfor også andre muligheder for hurtigt at komme til centrum af byen

– Tog, som kører direkte mellem Lufthavnen og Amsterdam central station.

– Lufthavnsbus, Du kan tage en bus til Amsterdam (bus 370 mod Amsterdam Marnixstraat).

– Taxa, er der selvfølgelig også.

Vi lavede et lille stop ved de flotte tulipan marker, inden vi var hjemme i Den Helder. Det er så utroligt smukt at køre på motorvejen eller landevejen omringet af de flotte farvestrålende tulipan marker.

Amsterdam

Vi havde en endagstur indtil Amsterdam og byen summede af stemning. Både mine kæreste og jeg har været her før. En på familie tur og en på drengetur.

Farfars kæreste Angelique havde planlagt tur til This is Holland og det kan klart anbefales. En guidet tur med 5D film, fakta om Holland (fortid, nutid og fremtid) og en fantastisk måde at lære lidt om landet. Vi havde planlagt det, så det passede med Louis lur. Børn under 4 år kan ikke komme med ind til 5D filmen. Vi måtte tage klapvognen med hele vejen igennem og Louis sov fint fra det hele. Da vi skulle se selve 5D filmen, ventede farfar og Louis udenfor biografen. Farfar havde allerede set den, men jeg tror hvis vi havde spurgt, så kunne han have været inde og se den efterfølgende film (filmen varer kun 15 min) – så havde vi delt os op i 2

Et lille klip fra 5D filmen

Efter This is Holland to vi en af de gratis både der går over kanalen indtil byen. De går hele tiden og det tager nogle få minutter. Vi kom direkte ind til hovedbanegården.

Vi valgte at gå en lille tur og finde et sted at spise frokost. Her lavede vi en typisk turist mistake. Vi valgte nok det første og hvad vi måske troede var det bedste. Vi fandt en lille cafe ned til vandet og vejret var perfekt med sol og det var hyggeligt at sidde og kigge ud over kanalen med de mange kanal både, der sejler forbi. MEN maden den var lige gyldig og alt for dyr. Så det var heldigt, at udsigten og solen der slog igennem, kunne veje det op – så glemmer man heldigvis hurtigt det andet. Kanal tur gennem Amsterdams kanaler.

Amsterdam set fra kanalen

Efter frokosten gik vi lidt rundt og fik set lidt af Amsterdam inden vi skulle på kanal tour. Angelique havde kigget på en kanaltur, hvor de serverede pandekager under sejladsen, men turde ikke bestille, hvis tidspunktet ikke passede os. Pandekage turen havde helt sikkert faldet i god smag hos både min kæreste og hos Louis. Der er utrolig mange pandekage steder i Amsterdam og vi spurgte Angelique (som er hollænder) om det var hollandsk, men det menter hun altså ikke det er.

Nå, men vi endte altså med at tage en almindelig kanalbåd. Vores Bugaboo buffalo, kunne ikke komme med ombord, men de havde låse ved billetkontoret, så den stod låst fast der, mens vi sejlede rundt.

Det var en utrolig flot tur, hvor vi blandt andet fik set de dansende huse, en masse husbåde, det flydende blomster marked og Amsterdams mindste hus, nr 7.

Det mindste hus i Amsterdam, nr. 7

Den sidste del af bådturen krævede en lille kiks og en iPad til Louis, men så var han også godt tilfreds igen.

Efter bådturen vendte vi bilen mod Den Helder igen. Så vi var i en storby helt uden at besøge nogen shopping steder (Til min kærestes store glæde).

Den Helder og King’s day

Vi boede hos farfar og Angelique i byen Den Helder. En lille havne by, hvor den kongelige flåde hører til og med lækker strand. Kongens fødselsdag blev fejret om lørdagen den 27. april og vi besøgte Angeliques forældre og så den første del af fødselsdagen i fjernsynet, hvor man fulgte kongen og familien hilse på folket i forskellige byer. Så vi følte os rigtig hollandske siddende hjemme i stuen og fejrede kongen med traditionel, orange, hollandsk kage.

Vi valgte ikke at tage ind til Amsterdam denne dag, da der ville være utrolig mange mennesker det er altså ikke altid sagen med en lille en i klapvognen.

Så vi gik alle afsted mod havnen i Den Helder, iført orange hatte og fjerboa. Orange er den kongelige familiens farve, hvilket også er der for det hollandske landshold spiller i orange – og når der fest så pyntes der op med orange.

På havnen blev kongen fejret med musik, drikkelse og mad. Vi fik spist Stroopvaffle og til frokost fik vi tunsandwich med Croquette og tomat suppe – det skulle være meget hollandsk ifølge Angelique og hendes forældre. Det er altid sjovt at prøve nationalretterne i andre lande. Hvad mon folk synes om vores tarteletter, smørebrød, rødgrød og stegt flæsk. Jeg var nu meget vild med det hollandske mad vi fik på turen.

Vi sluttede King’s day af med en tur på staranden og blev blæst godt og grundigt igennem og herefter hjem på sofaen med hjemmekøbte Stroopvaffle’s fra markedet og et spil Regenwormen (et hollandsk brætspil).

Strandtur

Blomster tur til Anna Paulowna

Vi valgte at tage ud og se de smukke blomster i Anna Paulowna i stedet for Keukenhof. Jeg tror nu næste gang turen går til Holland og hvis rammer tulipan sæsonen, så bliver jeg nødt til at opleve Keukenhof også. For hold op hvor er alle de tulipaner smukke. I Anna Paulowna ligger Poldertuin, hvor man gratis kan gå ind og se den smukkeste have med så mange forskellige tulipaner. Udover os så mødte 3-4 andre i haven. Så vi havde faktisk det hele for os selv.

Tager man til Keukenhof skal man være opmærksom på, at der er utrolig mange mennesker og man skal købe billet. De havde meldt ud ugen inde, at der havde været over 200.000 mennesker, som havde besøgt Keukenhof. Derfor forslog Angelique, at vi droppede det og i stedet besøgte denne “lille” have, en slags “mini keukenhof” om man vil. Vi har efterfølgende tjekket de forskellige billeder ud på Instagram med hashtagget #keukenhof og jeg må indrømme det er utroligt smukt og det må jeg altså opleve en dag.

Flowerday in Anna Paulowna

Der bliver holdt blomster festival i Anna Paulowna fra den 28. april til 2. maj og i denne sammenhæng laver nogle familier i byen blomster mosaikker. De deltager i en konkurrence om at vinde årets mosaik. De stod færdige om søndagen inden vi skulle i lufthavnen. SÅ på turen mod Amsterdam lufthavn nåede vi lige at se nogle af mosaikkerne, heriblandt den som blev nummer 2.

Rejseudstyr

Vi havde valgt ikke at tage vores rejseklapvogn, men i stedet vores Bugaboo buffalo, som vi bruger i hverdag herhjemme i København. Det fortrød vi, da SAS piloterne valgte og strejke og vi pludselig skulle i lufthavnen midt i Louis lur og en direkte tur, blev til 2 timers mellemlanding i Düsseldorf – så har vi lært af den fejl og vi flyver ikke afsted igen uden vores fantastiske Yoyo rejseklapvogn fra Babyzen, som kan gå som håndbagage.

Bugaboo Buffalo

Vi havde valgt den storeklapvogn, da de havde varslet en masse regn og vejrudsigen ikke så alt for godt ud. Så er vores storeklapvogn altså bare mere robust i dårligt vejr og hvis vi skulle ud på længere turer.

Derudover havde vi vores autostol med. Vi har en ekstra autostol, som plejer at sidde i min mors bil og er den vi har med når vi skal ud og flyve (hvis vi skal bruge en autostol når vi lander). Den er uden isofix og passer i alle biler – En Britax Römer Evolva.

Når uheldet er ude – ødelagt bagage

Da vi landede i København og pakkede klapvognen ud af vores Stokke prampack (rejsetaske til klapvogne og autostole), var den desværre gået i stykker under transporten og endnu en gang savnede vi vores lille handy rejseklapvogn.

Det tog lige en lille time ekstra i lufthavnen, da vi skulle melde skaden hos SAS. Hele den episode skriver jeg om i et andet indlæg, når vi har fået en afslutning på det hele – men husk altid at tjekke odd size bagagen inden i forlader lufthavnen. Så kan i melde skaden inden i forlader lufthaven. De tilså vores skade, noteret den i systemet og guidede os til hvad vi videre skulle foretage os. Det skulle eftersigende være nemmere, end når man først melder det når man kommer hjem og man kan risikerer at skulle ud og vise den ødelagte vogn i lufthavnen igen.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *