At rejse med børn

Hvilken rejseklapvogn skal man vælge?

Hvilken rejseklapvogn skal man vælge?

Der er så mange muligheder når man skal vælge en smart rejseklapvogn. Jeg har søgt på mange forskellige reviews og der er ikke den klapvogn der ikke er prøvekørt. Men hvilken skal man vælge?

Jeg er strollaholic. Ja, jeg vender mig dagligt efter en vogn på gaden, hvis det ikke lige er en jeg har set før. Jeg kan sågar finde på at spole tilbage i en film, hvis jeg lige ser en barnevogn, der er lidt interessant og straks skal der Googles. Hvis bare jeg kunne få en af hver. Men nok om min kærlighed til udstyr og tilbage til det egentlige emne – rejseklapvogne……

Mine krav til en rejseklapvogn

Først synes jeg det er vigtigt at finde ud af hvad den skal bruges til, hvilke krav man har til en klapvogn og hvor mange penge man vil smide efter en. Jeg ville gerne have en med:

– En stor kaleche
– Godt liggemål, gerne så fladt som muligt
– Nem at slå ud og at slå sammen
– At den kan gå med ind i flykabinen
– God affjedring

Sidst men ikke mindst, så må den jo også gerne være FLOT 🙂

Det er svært at få en der passer 100% på alle mine punkter. Hvis den både skal være let, lille og handy samtidig med den kan ligges helt ned med en stor kaleche.

Man skal derfor finde ud af hvad, der er vigtigst for en og hvilke behov, der er vigtigst at få dækket. Skal den fx mest med på tur når i er bil eller skal den bruges mere på ture med fly.

Babyjogger City Tour

Mål på klapvognen (sammenklappet): 56x46x25cm
Vægt: 6,5 kg
Alder: 6 mdr. til 4 år

Baby jogger City Tour

Denne rejseklapvogn har jeg kun prøvet i butikken og læst om på nettet.
I vores søgen efter den bedste rejseklapvogn for os, røg denne faktisk hurtigt væk fra listen af mulige klapvogne.

Prisen for klapvognen er rigtig god, og den kan findes til lige under de 2000kr. Den minder lidt om Babyzen’s yoyo. Det er en lille fix klapvogn. Den køre fint, men jeg mangler lidt bedre affjedring. For os mangler den lige det ekstra.

Målene gør, at den ikke går som en kabinevogn og skal derfor afleveres ude ved gaten. Jeg mangler en lidt større kaleche på vognen, især når Louis skal sove.
Det er en fin vogn til prisen, men det at den ikke kan gå i kabinen gør, at jeg så hellere ville have en af de andre Babyjogger klapvogne, som man i dag også kan aflevere ved gaten og ved dem få opfyldt flere af de ønsker jeg har til en rejseklapvogn.

Babyjogger City Mini Zip

Mål (sammenklappet): 75x32x26cm
Vægt: 7,3kg.
Liggemål: 90cm
Alder: 6mdr. til 25 kg.

Baby jogger City Mini Zip

Denne rejseklapvogn var og er jeg virkelig vild med. Den kan findes til omkring 1700kr. Min søster har denne vogn og er meget glad for den.

Fordele – Rygstøtten kan ligges næsten vandret og liggemålet er langt. Det er, for mig, de perfekte mål i forhold til at skulle sove i den. Den har en stor kaleche med UV 50+ filter og kan slåes ud i flere niveauer. Den har udluftningsnet bag til, som kan åbnes op, når den er med på de varmere ture. Den er nem at komme rundt med og har gode dreje hjul. Kurven under har også en god størrelse.

Ulemper – Den er mere besværlig at slå sammen sammenlignet med Babyzen yoyo og Babyjogger city tour. Barnet kan altså ikke sidde på armen mens du slår den sammen og pakker den ned i den tilhørende taske. Den går ikke som kabinevogn (hvilket ligger højt på min ønskeliste).

Grunden til valget ikke faldt på Babyjogger City Mini Zip er, at jeg ikke synes det er den perfekte lufthavns- og flyklapvogn, men det er virkelig en smart klapvogn.

Yoyo Vs. Mini City Zip

Den sidste og den vi valgte at købe er Babyzen yoyo +6 som vi købte i arvingen på østerbro.

Babyzen yoyo +6

En rejseklapvogn fra 6 mdr. til ca. 6 år (22 kg). Der kan tilkøbes en baby del, som kan bruges fra 0-6 mdr. Det er en af de dyre klapvogne og den ligger til omkring de 3000kr.

Målene (sammenklappet): 52x44x18cm
Vægt: 5,9 kg
Liggemål: 71

De forskellige valgmuligheder ved en babyzen yoyo.

Fordele – Er en af de lette klapvogne, den er god at manøvrere rundt og god affjedring. Den er imponerende let at slå ud (kan gøres med en hånd og barn på armen). Derudover kan den gå med i kabinen som håndbagage. Der er også fin plads i kurven under vognen.

Den er faktisk lavet til at kunne køre ind i flyet, helt ned til ens plads. Det er fly personalet dog noget skeptiske overfor, da flere (åbenbart) ikke kender til denne lille fikse sag af en rejseklapvogn. De gange vi har fået lov, har vi kørt den helt til vores række, lagde tingene op i hatte hylden, Louis kom over til mig og kevin slog klapvognen sammen og op på hattehylden med den også (flere passagere + personale var meget imponeret).

Ulemper – Kalechen er okay, men det kunne være rart hvis den havde været lidt større, så den kunne skærme mere af. Især når der skal tages en lur. Vi har købt en universal UV skærm, som vi kobler på. Det fungere rigtig godt. Den skærmer af for sol og skaber en gode sovehule til Louis, når vi er på farten.

UV skærmen vi bruger for skygge ekstra, især steder med meget sol.


Liggemålet er 71 cm og den kan næsten ligges helt ned, den har lidt mere vinkel end jeg egentlig ville have. Vi har på wish købt en lille forlænger, så de små fødder kan ligge og hvile og dermed får vognen et liggemål på 88cm.

Babyzen yoyo med forlænger

Babyjogger City Tour Lux

En anden smart rejse klapvogn, der er kommet er Babyjoggers City Tour Lux.

Den er også lidt mere pebret og koster omkring de 3000 kr. Jeg tror stadig ikke den havde slået vores Babyzen YOYO af pinden, men den er virkelig også smart. Et kæmpe plus er at City Tour Lux’en kan være både frem- og bagudvendt. Den har en god stor kaleche, godt liggemål og stor kurv under vognen.

De mangle muligheder ved City Tour Lux modellen.

Den norske barnevogns blogger har lavet et indlæg, hvor hun sammenligner Babyjoggers City Tour Lux med den alm City Tour. Hun får sammenlignet og prøvet en masse forskellige vogne og det er spændende at læse med.

Der kommer et indlæg hvor jeg sætter Babyjoggers City Mini Zip op mod Babyzen YOYO+.

Jeg håber mine erfaringer og tanker kan hjælpe andre lidt på vej. Der er så mange vogne at vælge imellem og de er alle sammen gode til et eller andet, så det svære er bare hvilen der matcher ens behov bedst.2 thoughts on “Hvilken rejseklapvogn skal man vælge?”

  • Du har sikkert erfaret det allerede, men CPH er holdt op med at tillade klapvogne helt frem til gaten (undtagen dem der kan tages helt med i kabinen, går jeg ud fra); den skal afleveres ollerede før security.. Lidt en streg i regningen for os – især eftersom at flytransporten smadrede klapvognen.. ?

    • Det vidste jeg slet ikke, da vores jo kan komme hele vejen med igennem. Hvor er det strengt. Min veninde, som ikke har en “kabine” klapvogn, ringer godt nok altid og forehører sig inden for at være på den sikre side. Men det er da godt nok øv, at komme frem til destinationen med en ødelagt klapvogn, den er jo (i hvert fald for os) uundværlig. Nu er jeg endnu mere glad ofr den yoyo, selvom den var lidt pricy. Dækker de en ødelagt klapvogn? Tak for info 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *