At rejse med børn

Vores rejseguide til Koh Chang

Vores rejseguide til Koh Chang

Koh Chang er en af Thailands største øer og jeg troede faktisk den ville have været mere turistet eller rettere for turistet, efter min smag. Vi blev heldigvis overrasket og selvom det er tydeligt, at her kommer mange turister, så har den stadig noget autentisk og charme over sig.

Koh Chang

Booking af hotel

Vi havde hjemmefra bestilt villa og hotel på Koh Chang via Hotels.com. Villaen lå inde i et resort område og jeg var lidt spændt på, om det ville være mig – jeg er ikke så meget til resort og store hoteller. Nogle gange skal der prøves noget nyt og nu er vi jo også en lille ekstra mand, hvilket også sætter nye krav til ferien. Hotellet lå på White sand beach, hvor vi skulle have en enkelt overnatning, inden turen gik tilbage til Bangkok.

Villa med plads til os alle

Vi havde første 6 dage på Koh Chang sammen med vores vennepar, deres datter og en fælles veninde. Stedet hed Siam Royal view Koh Changog ligger helt nordligt på Koh Chang. Villaen passede os rigtig godt. Vi havde 4 værelser med tilhørende bad, en stue med køkken og pool. Skulle der være et eneste men, så var det, at den ikke var delt op som et normalt hus ville være. For at komme ovenpå til de første 2 værelser, skulle man altså ud og op ad en anden trappe, så var der indgang ude fra til stue/køkken og et af værelserne og en sidste indgang udefra til det sidste værelse. Altså værelserne hang ikke sammen – hvis det giver mening?

Til området hørte 2 restauranter, et pool område (udover den der hørte til villaen) og privat strand. Det ene spisested, synes jeg var alt for dyrt. I Thailand vil jeg altså have thai priser og det må også gerne være lidt autentisk. Det andet sted var tilgengæld lige so og der kunne vi få morgenmad, middagsmad og aftensmad. Menukortet var ikke kæmpestort, så da turen gik videre til Koh Kood var det rart med fornyelse, hvad gælder morgenmadsmenuen.

White sand beach

Villaen vi boede i lå 10 minutters taxa kørsel fra White sand beach eller sagt på thai, 500 bath væk. Her var der noget mere turistet, med restauranter nede på stranden, små boder med souvenirs, sommertøj, bikinier, badedyr og massere små steder med massage. Nu hvor jeg siger mere turistet, så mener jeg ikke meget turistet. Jeg har været meget overrasket over, hvor lidt turistet Koh Chang og Koh Kood er, sammenlignet med andre øer i Thailand vi har været på.

Vi tog til White sand beach 3 aftener og spiste. En tøsetur med massage og aftensmad, en mandetur + veninde og en tur med alle + børn.

Bådtur med snorkling

I området, hvor vi boede (det nordlige Koh Chang) kunne vi bestille forskellige dagsture. Vi valgte en af dagene en 3 timers bådtur med snorkling. Utrolig hyggeligt. Båden lignede lidt en moderne tømmerflåde, som var overdækket og med to havesofaer. Den sejlede ikke så stærkt og det var faktisk meget børnevenligt. Vi havde taget vores badebassin med og mens der blev snorklet rundt så var ungerne i vandet eller i badebassinet. Vi bestilte en 3 timers sejltur med snorkling. Der blev holdt stop ved en enkelt strand, hvor vi kunne sidde lidt i sandet og nyde solen. Stranden lå helt øde og på afstand utrolig smuk. Det var desværre et kedeligt syn da vi kom på stranden, for vandet havde skyllet massere af skrald op på stranden – det giver stof til eftertanke og det er så trist at se, hvordan vi ødelægger vores flotte natur.

Leg på stranden

Det var muligt at låne både kajakker og SUP board på resortet. Det var meget hyggeligt, hvis altså ens barn gad det. Når teori og praksis ikke altid stemmer overens. Louis ville helst bare sidde og lege med sand eller være i vandet. Han forstod bestemt ikke ideen med at skulle placeret på en SUP eller i en kajak væk fra det sjove vand. Men vi nåede da at få et lille billede.

Hotel på White sand beach

Efter Koh Kood havde vi en overnatning mere på Koh Chang, hvor vi boede på et større hotel. KC Grande resort and spa var fint, men egentlig slet ikke mig. Det var alt for stort og ved det store pool område lå folk op og ned af hinanden.


Hvis man kom, som vi gjorde, efter kl 12 var det ikke til at få en plads ved poolen, som lå ned til vandet. Der hørte heldigvis yderligere 2 pools til hotellet. Den ene med vandrutsjebane, men området trængte lidt til fornyelse. Den anden øverst med tagterrasse og var klart den jeg var mest til. Flot udsigt og ikke for mange mennesker. Generelt er jeg egentlig mest til strand og sand. Hotelværelset var lækker og stort.

Hvis du er interesseret i hvordan vi kom fra A til B og ferien mere generelt så læs med her.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *